Nieuws

Winterkledingbeurs in de aula van De Paulusschool

De Paulusschool gaat naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2017!

De Paulusschool gaat naar buiten op de Nationale Buitenlesdag 2017!

Dinsdag 11 april a.s. doet De Paulusschool in Zoetermeer-Dorp mee aan de Nationale Buitenlesdag. Op deze dag geven leerkrachten in heel Nederland buiten les. Dat is niet alleen goed voor de leerprestaties en gezondheid van kinderen, maar het is ook nog eens heel leuk! Buiten leren kinderen op onderzoekende en speelse wijze, én kunnen lessen eenvoudig gecombineerd worden met bewegen.

Tijdens de Nationale Buitenlesdag worden op ruim 1500 scholen buitenlessen gegeven. Ook De Paulusschool doet mee aan deze tweede editie van de Buitenlesdag. Als school vinden we het heel belangrijk dat kinderen naar buiten gaan om hun omgeving te ontdekken en ervan te leren in een betekenisvolle omgeving met concrete materialen. Bovendien leren kinderen beter als zij veel frisse lucht en beweging krijgen!

IVN en Jantje Beton organiseren voor het tweede jaar de Nationale Buitenlesdag. Zij zien dat leerkrachten knelpunten ervaren bij het geven van buitenlessen, waardoor zij minder naar buiten gaan dan ze zouden willen. Leerkrachten denken dat de ideale verhouding tussen binnen en buiten les voor leerlingen 75% binnen en 25% buiten is. Nu is de verhouding gemiddeld 99,5% binnen en 0,5% buiten. Een van de redenen waarom er nog weinig buiten les wordt gegeven, is het gebrek aan buitenlesmateriaal. Daarom hebben IVN en Jantje Beton samen met leerkrachten een Buitenlesbundel ontwikkeld, vol uitgewerkte lessen en lesideeën. 

Leerlingen overhandigen cheque opbrengst kerstmarkt aan "Iedereen een maaltijd".

Leerlingen overhandigen cheque opbrengst kerstmarkt aan "Iedereen een maaltijd".

Vanochtend hebben enkele leerlingen een waardecheque met de totale opbrengst van de kerstmarkt van de school, €1595,60 officieel overhandigd aan Brenda Hartgring van Iedereen een maaltijd. Dit werd gedaan in de nieuwe lunchroom van de stichting die is gevestigd in het Woonhart.

Sint op school

Sint op school

Vrijdag 9 december 2016

Afgelopen maandag heeft de Sint onze school bezocht. Hij kwam aan in een mooie koets. In de aula van de Paulusschool konden de kinderen van een show genieten. De pieten hebben een mooie taart gemaakt en alle klassen hadden wat mee om de taart te versieren. Vervolgens mocht juf Corry de taart in ontvangst nemen. 

Daarna gingen de klassen terug naar hun lokaal. De bovenbouw ging surprises uitpakken en de onderbouw vierde Sinterklaas op zijn eigen manier en de Sint kwam natuurlijk nog even in de klas langs.

Het was weer een gezellige ochtend. Voor foto's kunt u eventueel op de site van de klas van uw kind terecht.

25/8/2016 - Heerlijke verkoelende ijsjes van de Ouderraad

De eerste week was het flink warm op school. Natuurlijk waren we erg blij dat het zomerse weer was terug gekomen, maar het wennen aan het schoolritme met die hitte, viel niet altijd mee. Wat waren de kinderen dan ook blij dat ze op donderdag werden verblijd met een heerlijk ijsje! De ijsjes waren verzorgd door de ouders van de Ouderraad. Nogmaals heel erg bedankt Ouderraad, het was heerlijk!

Tabletles bij de kleuters

De kleuters hebben voor het eerst tabletles gehad. Ze zijn aan de slag gegaan met apps in een lokaal. De kinderen vonden het heel leuk en konden laten zien dat ze al heel veel kunnen!

Poppenkast

De Nicolaaskerk viert feest voor het 100-jarig bestaan en heeft een poppenkast voorstelling geregeld voor onze groepen 4. Het toneelstuk ging over een oude pelgrim die veel tegenkwam op zijn tocht. De kinderen hebben ervan genoten! Bedankt voor de voorstelling!

Catwalk project mode

We hebben afgelopen vrijdag een echte catwalk in de aula gehad. Deze keer waren niet de leerkrachten, maar de leerlingen aan de beurt. In twee weken tijd zijn er ontzettend mooie outfits ontstaan en konden deze getoond worden op de catwalk. Van slippers, bewerkte schoenen tot aan t-shirts met hotfixsteentjes en hoeden van papier maché. De foto's zijn zeker de moeite waard om te bekijken! Deze week hebben we nog drie dagen project mode met als afsluiting de kijkmiddag voor ouders.

Voor foto's klik hier.

Modeproject

Afgelopen maandag hebben we op school het modeproject feestelijk geopend d.m.v. een "Catwalkshow" door alle leerkrachten van de Paulusschool. Alle leerkrachten hadden een mooie hoed op en gingen één voor één de catwalk over. Het geheel aan elkaar gepraat door juf Corry.

Het modeproject gaat duren tot woensdag 20 april. In alle klassen wordt gewerkt in het thema mode. Woensdag 20 april zal het project afgesloten worden door een expositie voor de leerlingen en hun familie. Op de aulatrappen zal uit elke klas één i8tem gepresenteerd worden.

Voor foto's van de hoedenparade klik hier.

De grote rekendag

23 maart hebben wij op school meegedaan aan de landelijke grote rekendag. De kinderen gingen in groepjes, samengesteld uit kinderen van verschillende klassen, in diverse lokalen meedoen aan rekenopdrachten. Het thema was "Kraak de code". Ze hebben schatten gezochten, spelletjes ontworpen, robotten gebouwd en nog veel meer. Het was een leuke leerzame dag. Voor foto's klik hier.