Naschoolse activiteiten

Naschoolse activiteiten schooljaar 2019-2020

Ook dit schooljaar worden weer verschillende naschoolse activiteiten aangeboden:

* Kinderyoga (hele schooljaar door op de vrijdagmiddag, van 14.30-15.30 uur)
georganiseerd door Atmajyoti yoga & Yogastudio MACSY. Voor meer informatie: www.macsy.nl (aanmelden via macsy94@gmail.com)

Info uit yoga land … nieuwe serie, ouder/kind yoga, schilderen, klankschalen …..

Er zijn vandaag de dag nogal wat factoren die stress veroorzaken, zelfs bij kinderen. Hierbij kan je denken aan ziekte, onzekerheid en hoge verwachtingen van het kind zelf of van de omgeving. Dit kan zich onder andere uiten in onrustig gedrag, concentratie verlies en onrustig slapen. Yoga heeft hierop een positief effect en ook op de motoriek, nervositeit, angsten, overactief of naar binnen gekeerd gedrag. Tijdens de yoga les wordt op een speelse manier aandacht besteed aan een goede, juiste ademhaling en aan balans. Een greep uit onze oefen reeks: de kat, de hond, de muis, de ster, de boom, de kraai, de plank, de kameel, de slang, de danser, de krijger, de schildpad en de krokodil. Het meditatieve mandala kleuren brengt rust.

Op 4 oktober start de nieuwe serie van 10 x op school, van 14.30 tot 15.30 uur, aansluitend op de schooltijd. Uw kind is van harte welkom om door te gaan of te starten met yoga. De serie loopt tot en met 13 december en de kosten hiervoor zijn

€ 80. Op vrijdag 15 november is er geen les, dan zijn we in het klooster. Bij voldoende animo kunnen we ook eens met de kinderen in de vakantie naar het klooster in Egmond aan Zee gaan.

Voor het ene kind wordt dit de eerste ervaring met yoga, voor het andere kind

een vervolg. Ieder kind wordt in de les uitgedaagd om op zijn eigen niveau steeds verder te komen, steeds sterker, steeds meer in balans, langer en dieper in een houding.

Op vrijdag 25 oktober is de les van 11.00 – 12.00 uur en aansluitend is er chakra schilderen voor kinderen tot 14.00 uur. Ze zullen versteld staan hoe creatief ze zijn! De lunch nuttigen we samen.

Ook is er een ouder/kind sessie op zondag 27 oktober van 10.00 – 11.00 uur met aansluitend chakra schilderen voor volwassenen.

Wist u dat er ook yoga voor volwassenen op school is? Dinsdag om 18.30 uur en om 19.45 uur. Op dinsdag en vrijdag om 09.30 uur in het CKC.

Kijk ook eens op onze websites voor een kloosterweekend en de klankschalen sessies die op zondag 13 oktober, 10 november en 8 december op school worden gegeven, om 10.30 voor de kinderen en om 13.00 uur voor volwassenen.

Inschrijving kan via macsy94@gmail.com of 06-30610873.

Met hartelijke groet en tot snel op de mat!

Atmajyoti yoga & yogastudio MACSY

Isabelle & Marijke.

Helaas ontvangen wij als school GEEN subsidie meer voor naschoolse activiteiten. Dit betekent dat wij de activiteiten alléén kunnen aanbieden als deze zelf worden bekostigd door ouders.

 

X