Welkom op de pagina van groep 8a

In deze klas zitten 25 enthousiaste leerlingen die elke dag weer hun best doen. Meester Ruben staat maandag t/m vrijdag voor de groep.

In dit jaar zullen er weer nieuwe dingen geleerd gaan worden. Dit jaar hebben wij een nieuwe zaakvakmethode. Er wordt gedetailleerd op de onderwerpen ingegaan en wordt op een moderne manier aangeboden. Wij gaan het bijvoorbeeld hebben over de tijd van wereldoorlogen. Bij de aardrijkskundelessen gaan wij het o.a. hebben over verschillende culturen in de wereld. Hier horen ook steden bij die aan bod komen bij de topografielessen. Bij natuur en techniek gaan wij het hebben over bijvoorbeeld het lichaam en over elektriciteit.

Bij Engels gaan wij gedetailleerder in op de grammatica van de Engelse taal. Ook blijft het vocabulaire van de taal erg belangrijk.

Ook zullen er culturele excursies gaan plaatsvinden in groep 8. Komend schooljaar zullen wij in ieder geval naar het Rijksmuseum gaan.

Er zijn ook serieuze bezigheden in groep 8. U kunt denken aan de CITO toetsen, de doorstroomtoets en het definitieve schooladvies.

Het schooljaar wordt op een vrolijke, leuke wijze afgesloten door de musical, het schoolkamp en de einddisco.

Ik heb er heel veel zin in!

Meester Ruben
Ruben.marges@paulus.unicoz.nl 

Sites van het voortgezet onderwijs in Zoetermeer:

https://www.onc.nl/parkdreef/

https://www.clauslaan.onc.nl/clauslaan/

https://www.erasmuscollege.nl/

https://www.alfrink.nl/

https://motionbeweegcollege.nl/

https://picasso-lyceum.nl/

https://praktijkcollegezoetermeer.nl/

Agenda groep 8a