Dit schooljaar krijgen jullie op maandag en vrijdag les van juf Kim Good. Op dinsdag, woensdag en donderdag staat juf Mirjam de Jong voor de groep. 

Onze lessen (rekenen, taal, maar ook de creatieve vakken) zitten verstopt in onze thema’s.De thema’s dit schooljaar zijn: Ons huis, de schoenenwinkel, het restaurant, kunst en het tuincentrum. 

Door middel van spelend leren gaan we ons in deze thema’s verdiepen. Tijdens spelend leren zijn de leerlingen bezig met allerlei vaardigheden die niet als losse lessen worden aangeboden, maar als onderdeel van het verhaal dat de leerlingen spelen om het zo betekenisvol te maken. We werken in de klas met een werkplaats.  In de werkplaats maken de kinderen allerlei attributen die in de spelhoeken gebruikt worden. Door onderdelen te laten maken die voor het spel nodig zijn, hebben deze materialen betekenis. Dit verhoogt de betrokkenheid van de leerlingen. We kiezen per activiteit welke leerlingen deze gaan maken op basis van het doel. De leerlingen maken daardoor minder vaak allemaal hetzelfde werkje. 

Juf Mirjam de Jong:

mirjam.dejong@paulus.unicoz.nl

Juf Kim Good:kim.good@paulus.unicoz.nl 

Agenda groep 1/2d