Vleermuisles in groep 4A

Bezoek aan de kinderboerderij
9 april 2019
Naar de kinderboerderij
11 april 2019

Vandaag was voor groep 4A een heugelijke dag. Vandaag kregen we een bijzondere les over vleermuizen. Deze les werd gegeven door Juf Marieke, vleermuisexpert bij de gemeente Zoetermeer. We hebben vandaag veel geleerd over vleermuizen. Zo zijn er 7 soorten vleermuizen in Zoetermeer, zijn er meer dan 1000 soorten over de hele wereld, leven er in Nederland ongeveer 200 soorten vleermuizen en in Zoetermeer 7. De soorten die in Zoetermeer leven zijn de Laagvlieger, Dwergvleermuis, Ruige Dwegvleermuis, Rosse Vleermuis, Watervleermuis, Grrotoorvleermuis en de Meervleermuis. Ook hebben we het geluid van de vleermuizen mogen horen.

Helaas gaat het net als de bij, niet zo goed met de vleermuisstand in Nederland. De kinderen van groep 4A weten wat ze moeten doen om de vleermuis een handje te helpen.

Aan het eind van de les hebben we ook nog vleermuisoren gemaakt.

 

Op 24 augustus is er een vleermuiswandeling voorkinderen. Meer informatie hierover is te vinden op http://www.vleermuisplatformzoetermeer.nl/

Commentaar is gesloten

X