Aanmelden

Kennismaken met De Paulusschool

De Paulusschool is een school met jarenlange ervaring en is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor maken wij gebruik van het gebouw van onze collega-school De Jacobsvlinder met twee groepen. De andere 13 groepen zijn gehuisvest in ons hoofdgebouw. 

We hanteren daarom voor sommige groepen of leeftijden een (tijdelijke) wachtlijst. U kunt altijd even bellen of mailen om te informeren of er plaats is voor uw zoon of dochter. 

We ontvangen echter veelal meer aanmeldingen dan we kunnen plaatsen. We laten u zo spoedig mogelijk na aanmelding weten of uw zoon of dochter geplaatst kan worden. 

Uiteraard hebben broertjes en zusjes van leerlingen op De Paulusschool voorrang, 

Wilt u kennismaken met De Paulusschool en een kijkje nemen op onze school, dan kunt u telefonisch een afspraak maken voor een informatiegesprek, tel: 079-3164834. 

Tijdens dit informatiegesprek leert u De Paulusschool kennen en hoort u van alles over onze manier van werken, de identiteit van de school, ons onderwijsbeleid en allerhande praktische zaken. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij de leerlingen die in de verschillende groepen aan het werk zijn. Na afloop van het kennismakingsgesprek ontvangt u het aanmeldingsformulier. De aanmelding kan dus alléén pas plaatsvinden als er een informatiegesprek heeft plaatsgevonden. 

In het geval van overplaatsing van een andere school, ontvangt u het aanmeldingsformulier indien wij na de kennismaking én overleg met de school van herkomst kunnen voldoen aan de onderwijsbehoeften van uw kind en er plek is in de betreffende groep. Daarnaast wil de intern begeleider mogelijk een aantal toetsen afnemen, om een goed beeld van uw zoon/dochter te krijgen. Mocht er tot evt. overplaatsing worden overgegaan, dan kiezen wij er doorgaans voor om een leerling eerst een dag mee te laten draaien. Daarna wordt de uiteindelijke beslissing tot overplaatsing genomen 

Wij raden u aan op meerdere basisscholen te gaan kijken, zodat u zich een goed beeld kunt vormen welke school het beste bij uw kind past.  

Tot ziens op De Paulusschool! 

Marieke Vreeburg (directeur) 

Walter Dekker (adjunct-directeur) 

 

_DSC3275selectie