Afval Hoop

Paaslunch
18 april 2019
Wauw. De plasticsoep
13 mei 2019

Vandaag bezoek gehad van twee gezellige handhavers van de gemeente die ons heel veel hebben geleerd over afval.

We hebben foto’s gezien van dieren die vast zaten in plastic afval. Er werd meteen een comité opgesteld voor een heuse eigen campagne tegen zwerfafval, want “Dit kan echt niet! Hier moet wat aan gedaan worden!” We hebben nagedacht wat we zelf kunnen doen tegen minder troep in de natuur en gaan nog meer acties bedenken. We hebben geleerd hoe lang afval erover doet om afgebroken te worden en u raadt het al: plastic is de winnaar en doet er zeker 100 jaar over. We werden vandaag bijna allemaal spontaan vegetariër toen we hoorden dat er in veel dieren die we eten stukjes plastic kunnen zitten. Om meteen maar wat te doen voor het milieu en een schonere omgeving zijn we met prikstokken eropuit getrokken. Na een half uurtje zoeken rondom de school hadden we 4 vuilniszakken vol plastic, metaal en andere rommel, plus een fiets! Wat was iedereen fanatiek! De hoop afval is afgevoerd, de fiets gelabeld zodat die kan worden opgehaald en wij waren trots op onze bijdrage!

De handhavers hebben ons gezegd dat als we er nu een gewoonte van maken om onze eigen troep en die van anderen op te ruimen, we dat nog steeds doen als we opa’s en oma’s zijn! Er is weer hoop voor een stuk minder afval met de kanjers van groep 5!

Als u zich afvraagt wat de vogel bij dit bericht doet: die zagen we op het dak iets eten. En na zo’n les over afval dachten wij natuurlijk meteen dat het plastic was! Maar het was een heuse kikker die vakkundig in kleine stukjes netjes bij de kauw naar binnen verdween. Vies of eng? “Nee hoor, die moet toch ook wat eten, juf en het is bijna lunchtijd.” We hebben er maar even de tijd voor genomen om ernaar te kijken en zijn daarna onze eigen boterhammen gaan eten. Een super leerzaam dagje!

Commentaar is gesloten

X